Image Alt

Regeldingen

  >    >  Regeldingen
Informatie op deze pagina:

Zwangerschap
Extra vitamines
Wat mag je wel en niet eten
Zwangerschapscontroles
Onderzoeken
Miskraam
Meerling
Regeldingen
–   Moeders voor moeders
–   Zorgverzekering
–   Kraamzorg
–   Erkenning en ouderlijk gezag
–   Op je werk
Cursussen
Groeikalender

Regeldingen

Er zijn een aantal zaken die je al tijdens de zwangerschap moet regelen. Als geheugensteuntje noemen wij ze nog een keer op:

Moeders voor moeders:

Moeders voor Moeders is een organisatie die urine inzamelt van zwangere vrouwen. Uit die urine wordt hCG (het zwangerschapshormoon ‘humaan Chorion Gonadotrofine’) gewonnen. Hier wordt een geneesmiddel van gemaakt dat gebruikt kan worden bij de behandeling van enkele oorzaken van onvruchtbaarheid. Tegenwoordig krijgt één op de zes paren te maken met verminderde vruchtbaarheid. Het gebruik van geneesmiddelen en kunstmatige bevruchting kan voor hen de kans op zwangerschap doen toenemen. Wij ondersteunen deze organisatie van harte en geven je daarom bij de intake informatie mee hoe je je kunt aanmelden hiervoor.
https://www.moedersvoormoeders.nl/

moeders-voor-moeders
Zorgverzekering

Meld bij de zorgverzekering dat je zwanger bent. Dit liefst rond 12 weken zwangerschap. Tevens kun je bij hen advies vragen omtrent een kraamcentrum of het door jullie gekozen kraambureau doorgeven. Daarnaast is het verstandig om in je polis te controleren of je een eigen bijdrage hebt voor de kraamzorg en voor een poliklinische bevalling in het ziekenhuis (bevalling zonder medische indicatie). Laat je hierover goed informeren door de zorgverzekeraar.

Kraamzorg

De kraamtijd is een tijd vol nieuwe ervaringen. Je maakt kennis met je baby, je herstelt van de bevalling en je gezin staat volop in de belangstelling. De eerste week na de bevalling komt de kraamverzorgende voor jou en de baby zorgen. Zij leert je ook hoe je de baby verzorgt. Het is dus belangrijk dat je deze kraamzorg van te voren goed regelt. Wij vragen je je voor de 16e week aan te melden bij een kraamcentrum in de regio. Folders over kraamcentra krijg je van ons mee aan het begin van je zwangerschap.

Erkenning van het kind en ouderlijk gezag

Ben je niet gehuwd en ben je de (toekomstige) vader van een kind? Dan kun je de baby erkennen. Het is van belang dat de moeder akkoord gaat met de erkenning. De erkenning moeten jullie samen bij de burgerlijke stand van de gemeente regelen. Na de geboorte kan het ouderlijk gezag ook geregeld worden. Hierdoor kan de vader beslissingen nemen over de opvoeding en verzorging van het kind.

Het verstandigste is om een kind als ongeboren vrucht te erkennen. Dit betekent dat de erkenning tijdens de zwangerschap al geregeld moet worden. De beste periode om dit toe doen is voor de 24 weken. Vanaf dat moment kan ook de achternaam van het kind vastgelegd worden.

Op je werk

Uiterlijk 3 weken voor ingang van het zwangerschapsverlof moet je aan je werkgever vertellen dat je zwanger bent. Het is voor je werkgever fijner als je dit eerder doet, omdat hij dan op tijd vervanging kan regelen. Maar ook voor jou heeft het voordelen. Zodra je werkgever weet dat je zwanger bent krijg je recht op wettelijke bescherming tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode. Hieronder valt ook dat je onder werktijd naar de afspraak bij de verloskundige of gynaecoloog mag gaan.

Op de website van het RIVM vindt je nog meer informatie over zwangerschap en werk.
https://www.rivm.nl/zwangerschap-en-werk

Klik op onderstaande logo’s om naar de website te gaan

moeders-voor-moeders
geboortezorg limburg

Kraamzorg nodig? Klik op onderstaande logo’s om naar de website te gaan

Recensies over onze praktijk

Natuurlijk kiezen we voor Marcella en Nathalie. Bij allebei onze meiden zijn we super begeleid.

Myrea

Na 3 bevallingen werd mijn droom op 5-4-22 werkelijkheid en dankzij de geweldige hulp van Nathalie geboren.

Kelly

Door het zeer goede optreden van Marcella heeft Bryan het overleefd!...

4 keer thuis (kunnen) bevallen onder de deskundige begeleiding van Marcelle; zo tevreden!

Esther Peters

Goede begeleiding, duidelijk uitleg op vragen. Kleine praktijk daarom voel je je meteen welkom. Zeer tevreden!

Esther Haartmans lienaerts

Omdat de praktijk kleinschalig is, voelde wij ons erg prettig en voelde het vertrouwd.

Britt

Hele fijne begeleiding gehad tijdens onze (1e) zwangerschap. Altijd een luisterend oor.

Jennifer

Top verloskundige praktijk. Vanaf het begin word je al goed ontvangen. Vertrouwd en geliefd gevoel.

Henifa

Heel erg goed behandeld , allebei heel erg lief en weten waar ze het over hebben.

Daniela
WhatsApp chat